ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...

Go down 
АвторСъобщение
minka1
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 768
Местожителство : Somewhere over the rainbow ...

ПисанеЗаглавие: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 10:25 pm

vnimanie : Здравеейте. От миналата сряда ( 5 дни ) имам да пиша есе по цитат от " Един есенен ден по шосето " на Певел Вежинов, с цел да бъда оформена по БЕЛ.
Естествено аз не го написах през почивните дни, а днес. Естествено обаче по всички възможно закони цялата ми муза и всъхновение ме бяха напуснали.
Естествено ( за 3ти път ) съчинението е противоречиво и както можете да се досетите, не ми харесва, как стана :
Уау в уърд е 2 страници и половина,а тук изглежда супер малко ; (
Не е оригинал! Редактирано е от Арвен и Шайни! Оригинала можете да видите в цитата на Шайни! : )Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...


Чудо - нещо поразително, което удивлява със своята изключителност и необичайност. Вярно ли е описанието на думата “чудо” в тълковния речник? Трябва ли да е нещо голямо, поразително, напълно изключително и небичайно? В днешно време като “чудо” се определят много неща, в което може би няма нищо лошо. Няма го обаче онова усещане, усещането нещо да бъде наистина специално. Всяко нещо, за което не намираме обяснение бива наречено “чудо”. А какво са всъщност чудесата? Хората са си поставили нещо като рамка. Сякаш ги е страх да вярват. Еднотипното, сиво ежедневие е погълнало всичко изцяло. Къде са хората, легнали в тревата, вперили поглед в звездите? Защо си позволяват за забравят мечтите си? Защо затварят душите си? Не опира ли всичко до вяра, вяра в чудесата? А какво всъщност означава “чудо”? Нека се върнем е самото начало...
Бог. Чудо, човешка измислица или просто даденост, в която трябва да вярваме? Чудо ли е самата религия или изкусна манипулация на хората? А какво е всъщност Бог? Сила,кото ни помага или оправдание за грешките ни?Онова което ни движи напред или прошката за обърканите ни постъпки? Хората са създали образ, който по някакъв начин да обяснява безбройните им въпроси, чиито отговори още не могат и не искат да открият.
Какво е светът? Какво сме ние? Какво правим тук? Как сме се появили? Чудо на природата ли сме? А как се е появила природата? Любимият въпрос на децата: Защо? Това са чудесата на света,това е истинското обяснение на реалността.
Понятието “чудо” е различно за всеки. Хората са различи,живота им е различен. В крайна сметката какво са чудесата - неща, независещи и ненаправени от хората или неща, изобретени от тях? Никой не може да даде правилна дефиниция на думата “чудо”. Всеки сам прави своя избор.
За едни чудо е новото лекарство в медицината – човешко постижение. За други пирамидите в Египет са нещо абсолютно невероятно – отново постижение на хората. За трети обаче чудесата са свръхестествени нереални способности, които се отъждествяват единствено с Бог. Например жена, която не може да има деца да роди. Смъртно болен човек да се излекува...
Изтъркано ли е клишето “ На Коледа стават чудеса “ ? – Не.
На най – святия и семеен празник хората все още вярват в чудеса. Гледат през замъгления си прозорец, меките, малки, нежни, спокойно падащи снежинки и мечтаят. Мечтаят за чудеса, за топлота, за радост! Все още има надежда за чудесата!

Невероятно е това, че всеки разбира по различен начин понятието
“ чудо “ .
Всеки може да вложи собствената си душа. Независимо, че картината е една и съща, всеки сам я оцветява, всеки притежава възможността, да реши, какво е чудото за него. Няма общо приети мерки и дефиниции,не се и налагат такива.
Нима светът не е едно невероятно нещо? Някога замисляли ли сте се, какво е всичко това? Едно място, една малка планета, в слънчевата система, част от галактиката, част от Вселената. Толкова сме малки, а все пак сме толкова уникални. Планетата, обитавана от толкова живи същества. Мравките, които се мъчат да изградят домовете си, животните в гората, борещи се за живота си, птиците гледащи света през друг поглед и хората, ах, хората... Какво сме ние? Макар че не мога да отрека, че човекът е същинско чудо. Как така мозъкът –просто една тъкън, прави толкова много неща. Команда цялото тяло? Движи ръцете и краката ни? Направлява мислите ни, разговорите ни? Не е ли странно? Самите ние не можем да си обясним какво сме? Научни обяснения, нервни клетки... Истина ли е това? Не е ли науката измислена за да обяснва чудесата със сложни математически формули и термини? А къде е простата вяра в чудесата? Защо ни е научно обяснение на всичко? Защо?
Светът е толкова невероятен, необятен и красив. Пълен с цветове и възможности. Точно толкова, колкто всеки поиска. Един избира да живее материален живот и всичко е прекрасено и му харесва, друг се гмурка по – на дълбокото, търси и изследва света и животът му също е прекрасен и му харесва. Всеки сам решава, колко да вземе от живота и как да го изживее.
Въпреки всичко чудесата са нещо прекрасно нали?! Независимо кой, какво възприема под чудо. Дали ще е нещо голямо и съдбоносно или просто нещо малко, което да ни накара да се усмихнем, чудесата са навсякъде около нас. И по мое мнение тук всичко опира до вяра…. и желание…. Желание мечтите ни да се сбъднат, желание, да постигнем целите си, желание, да ни се случи чудо! Нима всичко не опира до вяра? Вярата, която ни поддържа живи. Паулу Куелю е казал: “Всеки от нас носи в себе си една не дотам позната част, която понякога изплува на повърхността и е в състояние да направи чудеса. “ А защо всеки от нас не открие тази твоя тайна част?
Нека всеки погледне в себе си и съм сигурна, че там ще намери това, което търси, а именно вярата в чудеса. И както се пее в една песен: “ Запази вярата, не позволявай на никого да те сломи! “

Тъй както вярата е в основата на чудесата, така e и с любовта. И за нея Паулу Куелю е казал: “Повярвайте в любовта, и чудесата ще започнат да се сбъдват! “ Та нали любовта е това, заради което живеем, нали всичко е заради нея? Любовта е чувство. Чувство, което може да те подлуди, чувство, което може да те разтопи, чувство, което те кара да се чувстваш жив. Магия ли е това или просто чудо?

Никой не може да ви каже, какво е чудото,но всички тайно в себе си знаем и мечтаем за чудеса.Не ни трябват обяснения за чудеста около нас,трябват ни чудеса. Дали под чудо се разбира изобретение на човешкия разум, възвишение на природата или даденост от Бог,няма никакво значение.Трябва да мечтаем,да дадем крила на мечтите си и да полетим.Тогава ще сме истинските създатели на собствените си чудеса.

Запазете вярата и любовта в сърцето си, а чудесата ще дойдат сами! Повярвайте, за да видите!

Какво ще кажете за това велико произведение на изкуството?! Аз не мисля, че имам сили даже да го прочета отново, за да го проверя за правописни грешки...

Специален поздрав за Арвен! :564286:


Последната промяна е направена от minka1 на Пон Юни 21, 2010 11:47 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
shine_day
Потребители
Потребители
avatar

Брой мнения : 273

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:06 pm

Има хубави идеи smile
На някои места си изяла буквички и на някои си добавила... и ги коригирах. За запетаи и др. не съм сигурна и не съм ги пипала.

Пауло мисля, че е по-правилно (не съм го поправяла)


minka1 написа:
vnimanie : Здравеейте. От миналата сряда ( 5 дни ) имам да пиша есе по цитат от " Един есенен ден по шосето " на Певел Вежинов, с цел да бъда оформена по БЕЛ.
Естествено аз не го написах през почивните дни, а днес. Естествено обаче по всички възможно закони цялата ми муза и всъхновение ме бяха напуснали.
Естествено ( за 3ти път ) съчинението е противоречиво и както можете да се досетите, не ми харесва, как стана :
Уау в уърд е 2 страници и половина,а тук изглежда супер малко ; (
Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...


Чудо - нещо поразително, което удивлява със своята изключителност и необичайност. Вярно ли е описанието на думата “чудо” в тълковния речник? Трябва ли да е нещо голямо, поразително, напълно изключително и неoбичайно? В днешно време като “чудо” се определят много неща, в което може би няма нищо лошо. Няма я обаче онази тръпка, тръпката нещо да бъде наистина специално. Всеки втори обект в съвремения живот е наречен “чудо”. А какво всъщност са чудесата? Хората са си поставили нещо като рамка. Сякаш ги е страх да вярват. Еднотипното, скучно ежедневие е погълнало всички, изцяло. Къде са хората, мечтаещи, вярващи в чудеса? Защо са толкова ограничени? Не опира ли всичко до вяра? А какво всъщност означава “чудо”? Нека се върнем в самото начало...
Бог. Чудо, човешка измислица или просто даденост, в която трябва да вярваме? Чудо ли е самата религия или изкусна манипулация на хората? А какво е всъщност Бог? Никой не може да ни обясни. Хората са създали образ, който по някакъв начин да обяснява безбройните им въпроси, чиито отговори не могат, да открият. Какво е светът? Какво сме ние? Какво правим тук? Как сме се появили? Чудо на природата ли сме? А как се е появила природата? Любимият въпрос на децата: Защо?
Понятието “чудо” е различно за всеки. Хората си противоречат, в крайна сметка какво са чудесата - неща, независещи и ненаправени от хората или неща, изобретени от тях? Никой не може да даде правилна дефиниция на думата “чудо”. Всеки сам прави своя избор.
За едни чудо е новото лекарство в медицината – човешко постижение. За други пирамидите в Египет са нещо абсолютно невероятно – отново постижение на хората. За трети обаче чудесата са свръхестествени нереални способности, които се отъждествяват единствено с Бог. Например жена, която не може да има деца да роди, смъртно болен човек да се излекува...
Изтъркано ли е клишето “ На Коледа стават чудеса “ ? – Не.
На най–светия и семеен празник хората все още вярват в чудеса. Гледат през замъгления си прозорец, меките, малки, нежни, спокойно падащи снежинки и мечтаят. Мечтаят за чудеса, за топлота, за радост! Все още има надежда за чудесата!

Невероятно е това, че всеки разбира по различен начин понятието
“ чудо “ .
Всеки може да вложи собствената си душа. Независимо, че картината е една и съща, всеки сам я оцветява, всеки притежава възможността, да реши, какво е чудото за него. Няма общо приети мерки и дефиниции.
Нима светът не е едно невероятно нещо? Някога замисляли ли сте се, какво е всичко това? Едно място, една малка планета, в слънчевата система, част от галактиката, част от Вселената. Толкова сме малки, а все пак сме толкова уникални. Планетата, обитавана от толкова живи същества. Мравките, които се мъчат да изградят домовете си, животните в гората, борещи се за живота си, птиците гледащи света през друг поглед и хората, ах, хората... Какво сме ние? Макар че не мога да отрека, че човекът е същинско чудо. Как така мозъкът –просто една тъкън, прави толкова много неща. Командва цялото тяло? Движи ръцете и краката ни? Мисли, разговаря? Не е ли странно? Самите ние не можем да си обясним какво сме? Научни обяснения, нервни клетки... Истина ли е това? Не е ли науката измислена за да обяснява чудесата със сложни математически формули и термини? А къде е простата вяра в чудесата? Защо ни е научно обяснение на всичко? Защо?
Светът е толкова невероятен, необятен и красив. Пълен с цветове и възможности. Точно толкова, колкто всеки поиска. Един избира да живее материален живот и всичко е прекрасено и му харесва, друг се гмурка по – на дълбокото, търси и изследва света и животът му също е прекрасен и му харесва. Всеки сам решава, колко да загребе от живота.
Въпреки всичко чудесата са нещо прекрасно нали?! Независимо кой, какво възприема под чудо. Дали ще е нещо голямо и съдбоносно или просто нещо малко, което да ни накара да се усмихнем, чудесата са навсякъде около нас. И по мое мнение тук всичко опира до вяра…. и желание…. Желание мечтите ни да се сбъднат, желание, да постигнем целите си, желание, да ни се случи чудо! Нима всичко не опира до вяра? Вярата, която ни поддържа живи. Паулу Куелю е казал: “Всеки от нас носи в себе си една не дотам позната част, която понякога изплува на повърхността и е в състояние да направи чудеса. “ А защо всеки от нас не открие тази твоя тайна част?
Нека всеки погледне в себе си и съм сигурна, че там ще намери това, което търси, а именно вярата в чудеса. И както се пее в една песен: “ Запази вярата, не позволявай на никого да те сломи! “

Тъй както вярата е в основата на чудесата, така e и с любовта. И както отново Паулу Куелю е казал: “Повярвайте в любовта, и чудесата ще започнат да се сбъдват! “ Та нали любовта е това, заради което живеем, нали всичко е заради нея? Любовта е чувство. Чувство, което може да те подлуди, чувство, което може да те разтопи, чувство, което те кара да се чувстваш жив. Магия ли е това или просто чудо?

Никой не може да ви каже, какво е чудото. Просто защото никой не знае в действителност, дали под чудо се разбира изобретение на човешкия разум, възвишение на природата или даденост от Бог.

Запазете вярата и любовта в сърцето си, а чудесата ще дойдат сами! Повярвайте, за да видите!

Какво ще кажете за това велико произведение на изкуството?! Аз не мисля, че имам сили даже да го прочета отново, за да го проверя за правописни грешки...

Специален поздрав за Арвен! :564286:

За утре ли ти е? smile


Последната промяна е направена от shine_day на Пон Юни 21, 2010 11:40 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
minka1
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 768
Местожителство : Somewhere over the rainbow ...

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:12 pm

Ами да, за утре е. Благодаря!
Тя и Арвен май след малко ще го редактира...
Май не беше много добра идея, да го пускам. Но иначе много благодаря за поправките и т.н. и за желанието, да помогнете. : )))) bow2
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
shine_day
Потребители
Потребители
avatar

Брой мнения : 273

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:18 pm

Ааа, няма защо. Успех утре!
Май всеки има изпити сега hihihih
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
arween44
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 1166

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:21 pm

идеално есе,за нас всичките buhahahahaha
само посмей да не кажеш какъв сме екип. :box: ще има ох и бох haha
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
minka1
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 768
Местожителство : Somewhere over the rainbow ...

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:23 pm

Моето първо мнение е редактирано и от Арвен.

Благодаря и на двете ви ужасно много! Съжалявам за късните часове, ама така е, като правя всичко в пследния момент : )


аааа и освен това, да ПаулО е blush blush

П.С Дам, изпитии, в сряда имам по немски.. но поне после свършваме
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
arween44
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 1166

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:41 pm

Толква се гордея с теб...и страшно много те обичам. hug
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
shine_day
Потребители
Потребители
avatar

Брой мнения : 273

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:42 pm

Видях току-що и поправих в третото изречение (небичайно с необичайно)


Последната промяна е направена от shine_day на Пон Юни 21, 2010 11:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
arween44
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 1166

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:43 pm

Съни и ти си ми слънчице hug
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
shine_day
Потребители
Потребители
avatar

Брой мнения : 273

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:44 pm

И вие сте ми слънчица милички love
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
minka1
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 768
Местожителство : Somewhere over the rainbow ...

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:46 pm

Хеееей и аз ви обичам мноооого много много heart heart


Благодаря и на двете ви за помощта!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
arween44
Админ
Админ
avatar

Брой мнения : 1166

ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   Пон Юни 21, 2010 11:49 pm

Добра работа,деца.
Сега лягайте да се наспите.Лека нощ и хубави сънища. love
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...   

Върнете се в началото Go down
 
Всъщност всеки земен човек, какъвто и да е той, тайно в себе си вярва в чудеса...
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
KINGDOM :: Еnjoy yourself :: Забавления :: Кино, литература и още нещо :: Лично творчество ...-
Идете на: